sâmbătă, 18 aprilie 2009

Prietenia

Cu o oarecare întârziere scriu această nouă postare. Până acum nu prea am avut inspiraţie. Nici acum nu am, dar sper să-mi vină în timp ce ascult The Cat Empire şi-mi beau cafeaua.
În principal, după cum vedeţi şi din titlu, voi scrie despre prietenie. În timpul evadării mele din Hunedoara, de prin 10 până prin 14 seara(aprilie :P) am văzut ce însemnă prietenia, ce frumos e să-ţi faci prieteni noi şi să descoperi că lumea e mică. Da, lumea e foarte mică, chit că pare un clişeu, lumea e foarte mică.
După o noapte semi-dormită, vineri dimineaţa îmi iau ghiozdanul şi fug la maxi-taxi. Ajuns în staţia finală(pentru cei interesaţi e Sântuhalm) scot foile pe care scria Sebeş şi Cluj şi stau. După şasă minute :)) mă ia un nene cu o dubiţă. Un om la vreo 30-40 de ani, foarte de treabă şi cam nebun de felul lui. Pe drum, ca un autostopist care se respectă, am povestit cu domnu` despre ce vroia el. Am povestit inclusiv despre mega-subiectul Jiji Beeecali... deh... trebuie, doar mergi cu stopul :P Ajuns în Sebeş mă dau jos şi normal că nu plătesc nimic, doar nu i-am băut din benzină :) Plec după câteva minute şi din sebeş spre Cluj cu un nene de vreo 60 de ani cu o dacie SuperNova. Mă anunţă din timp că o să ne oprim un pic în Alba şi îi zic că e ok. Ajunşi în Alba, ne oprim într-o benzinărie unde povesteşte cu un tip vreo 15 minute. În acest timp eu mă coceam in căruţa lui care avea geamurile închise. Buuuunnn... Revine nenea şi cică hai plecăm. Exact! Stai să pornească chestia.... Ups?! Îi face figuri. Încearcă iar, şi iar, şi iar... Deschide capota, se uită pe acolo şi iar incearcă. Eşec evident.... Mă roagă să-l împing să putem pleca. Ok, nici o problemă. Îl împing eu vreo 20 de metrii(în timp ce în minte îmi ziceam "la ăsta nu-i plătesc nimic!") şi troaca porneşete. Victory!!! Gata... Pot rasufla uşurat, am plecat. Pe drum iarăşi poveşti peste poveşti. Subiecte plictisitoare peste subiecte şi mai plictisitoare. Parcă la un moment dat şi cu nenea am povestit despre Becali... Doamne!! dar pe toată lumea preocupă soarta lu` ăla?!? În fine... Ne apropiem de Cluj şi observ că de anul trecut s-a lucrat destul de mult la autostradă. Şi începem noi să discutăm despre drumuri, politicieni şi chiar despre revoluţia din basarabia(pe care sincer o sustin!).
Ajung în Cluj şi mă dau cu la fel de multă nesimţire jos din maşină, ca şi în Sebeş :)
Acum o astept pe Ana... pff... femeile astea. Abia se trezise săraca. Îmi zice că in maxim jumate de oră ajunge. No problem! Merg şi-mi cumpăr o sticlă de apă si mă plimbam prin zonă foarte încet. Trec 10 minute, 20... încer să-l sun pe frate-mio că mă plictiseam. Ocupat. Căcat! Hai să o sun pe Deea. Ocupat! Să-mi bag!!! Dar toată lumea vorbeşte acum la telefon?! După 5 minute mă sună frate-mio. "Stai un pic că vorbesc şi cu deea, facem conferinţă" Bun! Povestesc cu nebunii ăştia vreo 10 minute. Deja mă simt mai bine, parcă nu mai eram singur. Din păcate ei au trebuit să închidă. Au trecut deja 45 de minute. Unde e? Înnbunesc! Şi stau şi aştept, când ce văd peste stradă? NU! Nu era Ana :)) Era Ozzy din Aiud. Cum naiba?! Trece ăsta strada repede. Am început să râdem de fază. Ce fază? Păi hai să o luăm altfel. Care era probabilitatea ca 2 oameni din 2 oraşe diferite să se întâlnească în ditamai Clujul, în exact aceeaşi intersecţie, la aceeaşi oră, amândoi aşteptând pe cineva. Mie mi s-a părut foarte tare faza. Facem schimb de numere de telefon. Vine după o oră şi ana cu sorina. Le fac cunoştinţă cu ozzy şi plecăm. Mergem în grădina botanică. Foarte mişto acolo.Llinişte şi relaxare. Acolo alta fază tare :P În timp ce stăteam în gradina japoneză şi încercam să fac şi eu o poză, un cuplu îmi tot intra în cadru. Deja mă enervau... Mă uit mai bine era Sorin cu Theia. So` din aiud si theia din teiuş. Pe ei nu i-am recunoscut că erau departe şi nu i-am strigat de teamă că îi confund. Ca să mai scurtez din post că deja frate-mio, care-i lângă mine, îmi face scandal că e prea lung :P vă spun că prin cluj a fost super. Am făcut poze care-mi plac! Ciudat, dar îmi plac. Am dormit în pădure unde nu ne-au bântuit fantomele. Cică pădurea aia e bântuită. Eu am văzut doar multe avioane. Noaptea se văd foarte fain acolo :) Se apropie de aeroport şi zboară la înălţime mică. În schimb mi-am făcut prieteni care mi-au zis că ori de câte ori merg în cluj, pot sta la ei. Din cluj am plecat mai repede decât trebuia că nu tot timpul planurile care ti le faci ies cum vrei :P Plec eu foarte viteaz la stop la ora 20:30 Cam târziu... Un pic riscant, pentru că nu ia lumea aşa târziu. Eu am avut noroc şi la ora 21:00 m-a luat un nene până în aiud. Acolo vroiam să ajung. Ajuns cu bine acolo, deja 2 prieteni(Johnny si Chest) mi-au ieşit în cale. Johnny automat m-a cazat la el :D după care am mers la bere in Barbu. Barbu e un loc foarte fain din aiud, ascuns, si foarte întunecat :D Prin aiud am mai cunoscut oameni noi. Am primit şi de pălărie. De mult tot îmi căutam. O să o port destul de des că îmi place cum îmi stă. Cea mai tare fază din aiud a fost in 13 cănd am făcut iarăşi poză în budă la barbu. Irăşi pentru că deja e tradiţie anuală poza aia. Acum am fost 9 persoane în budă printre care şi unul din patroni.
Îmi place foarte mult că am prieteni prin toată ţara. Prieteni adevarţi, cu care ştiu că mă distrez şi mă simt bine ori de câte ori merg pe acolo. Din păcate aici, în Hunedoara, nu am prea mulţi, dar asta e. Iar o să închei cu bine-cunoscuta mea replică "doar să termin odată cu BAC-ul şi admiterea, după care o să calatoresc până mă satur" :)
Scuze pentru această postare de tip jurnal. Dar m-am simtit mult prea bine pe unde am fost şi am zis să ramană scrisă undeva, nu doar in amitirea mea. Şi scuze că e aşa lungă.
Sper că v-a plăcut.
Peace and love!

2 comentarii:

L'échappée Austere spunea...

ai un simtz al umorului foarte dezvoltat,si povestesti foarte fain,astfel ca mi-am putut imagina aproape fiecare secventa. ar trebui sa scrii mai des chestii de astea :))
felicitari pentru prietenii pe care ii ai si pentru felul tau de a fi :) sunt convinsa ca fara el, batea vantul pe la tine :)) :P

eightmode (Chest) spunea...

mi-am citit si eu numele intr-un articol bun (Chest). Singurul articol in care nu ma injura lumea si nu ma critica nimeni. Mersi amigo ! Fa-ti rucsacu ca la vara-s sofer !