joi, 10 decembrie 2015

Cere și ți se va da...


”Cere și ți se va da!”
Asta am auzit de multe ori, de când eram mic.

Sincer, multă vreme n-am băgat în seamă vorba asta, poate doar o repetam și atât.

Ei, după ce-am început să călătoresc, să scriu pe site-ul meu de travel și să am tot mai multe experiențe, am început să trăiesc expresia. Și-am avut parte de o sumedenie de 'surprize' care mai de care mai plăcute.
Acum nu mă mai surprind la fel de tare, dar nu-s nicidecum imun la ele. Am învățat, prin experiența mea, că dacă ceri ai cele mai mari șanse să ți se dea.
E chiar logic, dacă te gândești un pic la chestia asta.

Ei, de ce scriu eu despre lucrul ăsta? Pentru că Luni(7 Dec) am făcut un lucru foarte surprinzător, și anume, am postat pe pagina mea de facebook lista cadourilor pe care mi le doresc de Crăciun.
Mi-am zis că cel mai bine e să am o listă făcută undeva pentru cei care vor să-mi cumpere ceva și sunt în pană de idei.
Știu de câte ori am stat ore întregi gândindu-mă la ce să cumpăr pentru X sau Y. Pe mine, în momentele alea, o listă a persoanei X sau Y m-ar fi ajutat enorm. Și, fie vorba între noi, am zis să văd și eu cum e să fac precum ”cei de dincolo” și să am și eu un ”whishlist”. 
Nimic rău până aici, nu?
Așa am crezut și eu, doar că am descoperit altceva.

După ce am postat buclucașa listă am început să primesc și feedback.
Nu mă plâng deloc, ci chiar mi s-a părut interesantă discuția și perspectiva.

Concret, unii prieteni de-ai mei au fost un pic deranjați de faptul că ”am făcut așa ceva”. N-am reușit să înțeleg prea bine ce am făcut, dar punctul central al discuției gravita în jurul listei.
Ok, valoarea celor 6 obiecte de pe listă ajunge la o sumă de aprox 2000$, dar asta nu înseamnă că cineva trebuie să îmi cumpere totul, sau o singură persoană ar trebui să îmi ia laptopul de una singură.
În fine, organizarea la cadouri ține de fiecare, nu e treaba mea.

Dar să revenim la acele discuții. Ideea era că de ce am făcut eu așa ceva, pt că nu-i ok. Adică na, cum să postez pe net o listă cu ceea ce vreau de Crăciun? nu? :P

Mie. sincer, mi s-a părut un pic amuzantă reacția lor pentru că nu văd ce am făcut rău, dar poate-s eu prea prins în bula mea.

Și pe mine discuția asta mi-a adus, ulterior, aminte de un citat citit pe net:Românul e genul de om pe care dacă-l inviți undeva nu vine, dar daca nu-l inviți se supară. 
Sau cum aș zice eu ”omul e veșnic nemulțumit”

Așa că dacă vă gândiți să le ușurați viața prietenilor voștrii și să le arătați exact ceea ce vă doriți, aveți grijă că s-ar putea să-i cam supărați pe unii :)
Niciun comentariu: