marți, 5 februarie 2013

Să înceapă nebunia!



Este oficial! :)

M-am hotărât să plec în Lume! Cam de la jumătatea lunii Martie plec prin lume. Încep cu Europa, pe care vreau să o vizitez ţară cu ţară, dar am în vedere întreaga lume.
Prima destinaţie este la 23km de Pécs, Ungaria la un cuplu de "hippioţi de anii '50" după cum ei se descriu. Voi sta la ei 2-3 săptămâni pentru început şi dacă ne înţelegem bine poate voi sta până în Mai, când ei vor merge în Transilvania.

Toată aventura asta pe care o încep vreau să nu mă coste nici un ban. 
Dacă vă întrebaţi cum cred eu că e posibil să văd toată lumea fără bani, vă voi explica. Pentru început drumul nu mă va costa nimic, deoarece mă voi deplasa cu autostopul, după cum sunt obişnuit de multă vreme :)
Cazarea şi masa le voi primi gratuit din partea gazdelor mele. Şi aici începe partea interesantă(cel puţin pentru mine). Gazdele mi le găsesc pe nişte site-uri asemănătoare cu couchsurfing.org, doar că sunt un pic diferite. Diferenţa constă în faptul că sunt site-uri cu oportunităţi de "work-exchange". Acest work-exchange constă într-un voluntariat, practic, pe care îl fac în hostelul/ferma/casa cuiva care are nevoie de ajutorul meu, iar în schimb îţi oferă cazare şi masă. Ajutorul constă în tot felul de treburi destul de simple, iar activităţile nu le faci neapărat singur, ci împreună cu ei. Pentru mine asta e de ajuns. Vreau să văd lumea şi acum e momentul pentru mine. Vreau să am parte de experienţe diverse. Vreau să cunosc lumea şi culturi diferite. Îmi doresc să cunosc oamenii la care voi sta, cu adevărat, adică în mediul lor natural, vreau să-i observ cum se comportă zi de zi şi ce obiceiuri au.

Deja mi-am anunţat managerul, spunându-i că nu voi mai semna contractul, care la sfârşitul lunii Februarie se termină. Colegii de apartament, de asemenea, au luat la cunoştinţă faptul că voi pleca. Părinţii(chiar dacă încă se mai împotrivesc un pic) au aflat. Cei de la teatru au aflat şi ei, iar acum aflaţi şi voi.

Aaaa... de asemenea vreau să-mi fac un site de călătorie, în Engleză, pe care voi scrie toate experienţele şi observaţiile mele. Acolo voi posta atât poze cât şi înregistrări video din călătoria mea. De asemenea tot acolo îmi voi vinde şi zile, dar despre asta vă voi spune altă dată. Pentru a-mi face site-ul disponibil timp de 2 ani(achiziţionarea domeniului+găzduirea) am nevoie de 63€.

Aşa că încep o campanie de strângere de fonduri pentru asta.  Cine are un leu, sau chiar şi mai puţin, şi doreşte să mi-l doneze intraţi aici, la secţiunea "Send payment". Pentru a-mi transfera, oricât, e nevoie să introduceţi adresa mea de email: bogdan.b_hd[ăt]yahoo.com

Mulţam fain şi o săptămână faină să aveţi!

7 comentarii:

R spunea...

Faza cu work-exchange merge, se practica la greu, dar sa ceri bani pentru site-ul tau personal? e cam urat ceea ce faci.
Pari milog nu gluma

Bogdan spunea...

Mulţumesc, R, pentru că mi-ai împărtăşit opinia ta. Ştiu că se practică la greu work-exchange, de asta m-am decis să fac şi eu treaba asta.
În legătură cu banii pt site: nu dispun de finanţe pentru a investi într-un site, dar îmi doresc foarte mult să creez unul, în loc de un blog.

Bibanu' spunea...

R, vrea doar sa impartaseasca cu lumea experientele sale. Ar putea sa si le tina pt. el, dar vrea sa ne arate si noua ca se poate si altfel. Dar tu tine-ti leul, ca poate ai ce face cu el :)

R spunea...

Sunt de parere ca atunci cand iti doresti ceva trebuie sa te zbati putin pentru a realiza acel lucru, nu sa mergem cu totii la intins mana.
Daca mergem pe premisa lansata de tine, ar trebui sa rancezim cu totii si sa mergem din usa-n usa "nenea, da si mie un leu, ca vreau un laptop"

Bogdan spunea...

Sunt de acord cu tine în privinţa faptului că mai trebuie să ne şi zbatem un pic, dar în acelaşi timp eu sunt de părere că împreună, ajutându-ne unii pe alţii, putem realiza uneori mai multe lucruri şi chiar mai repede.
Consider concluzia ta pripită, deoarece eu aici nu "merg din uşă-n uşă", ci îmi rog prietenii, care pot şi vor, să mă ajute. E o diferenţă.

Anonim spunea...

Uite - www.one.com - nu te costa 63 de euro ci 9 lire. Am folosit serviciile lor pentru mult timp fara probleme.

Bogdan spunea...

Mulţumesc frumos, Anonim :), pentru sfat! Eu asta găsisem.