duminică, 28 iunie 2009

Definiţia românului

*ediţia de colecţie

Bun... În următoarele rânduri vă voi descrie anumite comportamente specifice românilor. Fiţi foarte atenţi. Cu cât aveţi mai multe din următoarele "definiţii" cu atât sunteţi mai români ;)

În primul şi primul rând trebuie să vă f**ă grija altora. NEAPĂRAT! Acesta este cel mai important aspect. Trebuie în permanenţă să îţi urmăreşti vecinii şi absolut orice persoană din jurul tău. Să te întrebi în permanenţă "Oare de unde are atâţia bani?" "Oare maşina aia nouă, e furată?" etc. etc. Iar apoi să tragi concluzii "Fiu-so e plecat la furat" "Banii ăia sigur nu-s curaţi, face el/ea ceva dubios.... ştiu eu!" Trebuie să te intereseze absolut tot ce nu ar trebui să te intereseze, în mod normal, despre cei din jurul tău. Dar pe lângă asta trebuie să te consumi şi în permanenţă să îi invidiezi pe cei care sunt mai avuţi/fericiţi/etc decât tine.

Un alt aspect este minciuna. Ca un adevărat român ce eşti trebuie să minţi în permanenţă. Dar nu mincini nevinovate, pe care le spun şi neromânii. Minciuni la limita absurdului. Trebuie să exagerezi cât poţi de mult, când povesteşti ceva spre exemplu. Mai ales dacă persoana despre care povesteşti ceva nu este de faţă. Atunci spui absolut tot ce-ţi trece prin cap.(cum spuneam in primul aspect despre grija faţă de restul)

Ca român, trebuie să fi în pas cu moda din punct de vedere al acesoriilor. Aici mă refer la telefoane, ipod-uri şi alte căcaturi, de multe ori inutile. Trebuie să ai telefon cât se poate de scump, la fel, la limita absurdului de scump. Să aibă o tonă de aplicaţii şi progrămele. Oricum le are degeaba pt că nu ştii să foloseşti nici 5 din ele, dar are frate...

Trebuie acum să ieşi în oraş. Unde crezi? La cele mai scumpe şi la vedere terase, evident! Unde îţi etalezi acesoriile despre care vorbeam. Să vadă lumea că ai. Acolo consumi o cafea(cea mai ieftina, bine-nţeles) cel puţin 2 ore, că de a 2-a nu mai ai bani... Acolo te întâlneşti cu restul prietenilor tăi, toţi români.

La terasă nu mergi pe jos. Tu eşti român! Mergi cu o maşină, clar! Acea maşină trebuie să aiba cât mai mulţi cai, boxe cât mai gălăgioase şi geamuri/folii cât mai opace. Tu nu trebuie să vezi în trafic... Dacă eşti mai neromân, nu-i problemă, te descurci tu cumva. Cum? Păi îţi iei o maşină în limita bugetului, o înscrii cu pile şi şuste, că doar eşti român. Bun! Ai maşina, dar e slabă săraca... Nu-i bai. Te apuci tu cu încă 1-2 prieteni talentaţi, ca tine, să-ţi trăzneşti tunezi maşina. Evident că arată ca naiba, dar e mai specială. Acum trebuie să te faci auzit şi boxele de calculator nu fac faţă. Există soluţia! Iei burgiul de 12 şi te apuci să-ţi găureşti toba oricum ruginită. Fi sigur că toată lumea va întoarce capul după tine, şi îţi va "mulţumi" pentru că ai contribuit puţin la surzenia lor...

Românii trebuie să se descurce! Ca român trebuie să ai multe pile, să ai mulţi tovarăşi, fraţi şi prieteni. Şcoala, daca se poate, trebuie să fie inexistentă. Sau, cu cât ai mai puţine clase cu atât eşti mai român! Cei care cred că şcoala îi va ajuta în viaţă nu sunt români, iar românii au cuvinte specifice pentru ei, cum ar f: "fraier" "prost" "luzăr" "leşinat" etc

Românii adevăraţi trebuie să aiba şi bani de undeva. De unde altundeva dacă nu din învârteli sau de la părinţi. Pentru că, a fi un român 100% trebuie toată viaţa să fi un parazit pe spatele părinţilor. Părinţi pe care, dacă se poate, îi mai şi baţi. Doar la români ăsta e respectul! Părinţii românilor tot timpul vor fi în pragul disperării şi vor vorbi despre... copii lor cu lacrimi în ochi. Lacrimi de nervi şi disperare. Şi părinţii "fraierilor" tot cu lacrimi în ochi vorbesc întotdeauna despre copii lor, doar că lacrimile acelea sunt de fericire şi mândrie, pt că ai lor copii încearcă să ajungă cineva în viaţă.

Acum apare o ciudăţenie. Care să fie? Păi la un moment dat românii se vor lovi de probleme serioase şi vor apela la "fraierii" şi "luzării" pe care îi blamau tot timpul. Ce credeţi că se va întâmpla acum? Corect! "Fraierii" vor fi la fel de "fraieri"(în mintea românilor) şi îi vor ajuta. Pentru că aceşti "fraieri" mai au şi satisfacţie spirituală, sufletească, numiţi-o voi, nu doar financiară. Aceşti "fraieri" vor fi o mare parte din viaţă oameni simplii, care nu vor ieşi în evidenţă decăt prin capacităţile lor mentale. Dar aceştia vor fi fericiţi, şi cam de la jumatea vieţii vor începe să aibă şi satisfacţii materiale, de care vor ştii cum să se bucure.

Daca tu, cel care ai citit tot, te dovedeşti a fi român, te rog nu mai citi acest blog. Cu toate, ca nu cred eu că un român va avea răbdarea să citească aşa mult.

PS: Da! Eu nu sunt român! Din păcate trebuie să spun asta! De ce din păcate? Pt ca ne-am pierdut valorile si pt ca oricât de ciudat ar părea ceea ce am scris mai sus, e adevărat. Deja prin asta se identifica românii....

7 comentarii:

eightmode spunea...

Ce plm scrii ma pe blog ! Parca n-aveai timp de nimic ! Fugi la invatat :))

Di spunea...

Da' ce bine-i cunosti pe romanii astia,zici c-ai trait printre ei o viata :).

Bogdan spunea...

Di, din pacate sunt inconjurat de ei. Se inmultesc mai repede decat iepurii...

Anca spunea...

Geniala postare :)

concluzia finala e ca ar fi de ras daca n-ar fi de plans...

hai, bafta la bac & admitere!

Mary S spunea...

Felicitari! Meriti o diploma de cercetator! specia homo sapiens romanus ar putea intra in cartile de biologie! toate cele bune!

Alex spunea...

Cam peste tot e la fel, nu doar români sunt cum sunt, au învățat să fie așa, de pe la alte ”popoare”, jumătate de țară e plecată dincolo, ce vrei?! Adevărul este că sunt într-adevăr nu două categorii ci chiar mai multe categorii de români, pe care probabil le observi în fiecare zi în jurul tău.

Anonim spunea...

Bogdane ce pot sa zic despre tn felicitari;) despre tara asta un singur lucru sa nu mor in ea ca si-asa nu se schimba in bn si daca ar fi sa se schimbe ar mai trece inca cateva generatii asa ca mai bn crap in alta tara:D