vineri, 28 martie 2008

Lucrarea

INCREDIBIL!

In Europa anilor 1980 comunismul domina mica tara numita Romania. Oamenii sunt privati de drepturile lor, sunt obligati sa gandeasca intr-un anumit anumit fel. Daca cineva indrazneste sa aiba o gandire democrata, este inchis si batut. "Pentru ca am fost intr-un partid democrat, securistii au intrat peste mine in casa, m-au inchis 3 luni la militie si primeam bataie de cateva ori pe zi. Credeam ca nu voi mai scapa" a declarat Marian I.
In scoli se practica uniformizarea. Copiii, chiar daca sun sau nu de acord, sunt obligati sa poarte aceeasi uniforma si sa foloseasca acelasi limbaj. Elevii trebuie sa participe la parade in cinstea presedintelui.
Bisericile sunt transformate in depozite, ori chiar daramate. Oamenii sunt obligati sa devina atei, iar cei care se impotrivesc, sunt inchisi si tratati ca niste "tradatori ai patriei".
Oamenii sunt nevoiti sa indure niste conditii greu de imaginat, doar pentru a cumpara lapte, carne si oua, trebuie sa stea la cozi enorme de la ora 2-3 noaptea, pana dimineata, "pana vine masina".
Toata populatia locuieste in blocuri identice, niste cutii de chibrituri as putea spune, in care orice sunet scoti, se aude.
In inchisori, detinutii, in cel mai bun caz mor... Conditiile nici nu pot fi numite conditii, mucegai, igrasie, umezeala, si multe altele. Bataia e la ea acasa, iar privarea de mancare, apa si toaleta e ceva normal.
Este de-a dreptul cutremurator!

Un comentariu:

Crippled spunea...

Da pletos, asa a fost, ne ingrozim cateodata de ce ne povestesc profesorii, parintii sau prietenii nostrii mai invarsta... ma gandesc si eu uneori cum ar fi fost sa prindem perioada aceea...:|
Tare lucrarea, ce sa zic :)Mancate`ar mama de elev silitor :*
Ne vedem in curand pletos ;) Pace