vineri, 6 septembrie 2013

Reflecții

Uneori, când stai pe la 2 noaptea în pat, de ziua ta, și încerci să adormi îți vin tot felul de idei prin cap...

Așa mi s-a întâmplat și mie azi. Am stat și am analizat unele lucruri pe care le-am observat în jurul meu, în interacțiunile sociale pe care le am. În ultima vreme socializarea este la puterea a 10-a :) Petreceri peste petreceri și oameni noi, în fiecare zi.
Datorită socializării extreme din ultima perioadă am ajuns la o concluzie interesantă. De-o fi corectă, ori greșită, nu știu, eu am ajuns la ea :))
Observând comportamentul bărbaților din jurul meu(petreceri, adunări, pe stradă, etc.) am descoperit cât de mult se aseamănă cu niște păuni! Ok, ok, nu toți sunt la fel, știu! Suntem, sper eu, destul de mulți care nu ne comportăm așa(ai observat cum m-am pus în grupul celor "altfel"? ;) ). Îmi e mai comod să generalizez, pt că e în scris.
În orice caz, grupul despre care vorbesc este destul de variat. Din acest grup de "bărbați-păun" fac parte tipi din diferite țări și culturi.
Bun, de ce am ajuns să spun că bărbații se aseamănă foarte tare cu păunii? Am observat cât de mult încearcă unii să impresioneze, să se umfle în pene(pe care nu le au). De la vestimentație, la accesorii, la limbaj. Chiar și comportamentul este uneori asemeni unui dans de împerechere, cu umflat de mușchi și aruncat de priviri care să invite la cuplat.
Am observat, de asemenea, că acest comportament nu este îndreptat întotdeauna către fete. Pentru o abordare mai "elegantă", atunci comportamentul este direcționat spre bărbații care însoțesc "victimele". Atunci când se întâmplă asta, se încearcă a impresiona prin subiectele abordate, simțul umorlui sau chiar prin obiectele materiale deținute.
Pentru mine e foarte amuzant să observ aceste comportamente. E distractiv să văd cum unii sunt frustrați din cauză că "dansul" nu le-a reușit. Alții sunt mai relaxați și nu sunt atât de afectați(aparent).

Sunt sigur că probabil s-au scris grămezi de articole despre asta în reviste glamor, dar mie mi s-a părut interesant ceea ce am observat și demn de împărtășit! Hahhaha! Sigur! 

Aveți grijă de voi, și numa' bine!

PS: în scris nu-i la fel de amuzant, ca atunci când observi :P

Niciun comentariu: