luni, 24 august 2009

Stop Violentei Bazate pe Preferinte Muzicale!!!



Dupa cum spune si titlul, despre asta voi vorbi azi. Defapt voi prezenta un site pe care mi l-a aratat cineva.

Important este ca in data de 24 Aug, va avea loc un eveniment unde se va sarbatori pentru prima oara in Romania International Day Against Intollerance, Discrimination and Violence Based on Musical Preferences, Lifestyle and Dress Code.

Vor fi proiectii de filme cu Sophie Lancaster, care a murit din cauza bataii primite pt ca era imbracata diferit...

Din pacate, avem nevoie in Romania de o asociatie care sa ne protejeze drepturile. Da, vorbesc la plural deoarece am patit-o si eu...
Va pot povesti cum am vazut baieti care si-au luat o bata de base-ball in cap doar pt ca aveau parul lung, despre fete care au primit bataie pt ca mergeau pe strada imbracate in fuste negre... si lista poate continua.

Nu mi se pare normal ca in Romania sa fi discriminat la scoala de profesori/directori pt ca ai par lung sau pt ca porti tricou cu o trupa de rock, sau nu numai.
Aceste lucruri trebuie sa se schimbe!

Oricum, deja Romania se schimba in bine. Deja violentele scad, concertele se inmultesc. Toate astea sunt lucruri bune si benefice pt Romania. Doar noi putem face ca lucrurile bune sa se inmulteasca.


Violenta nu este un raspuns. Acceptarea da!


Voi posta cateva clipuri de pe site-ul http://www.black-cat.ro/




6 comentarii:

Dee spunea...

"Oricum, deja Romania se schimba in bine.'


Tu crezi ce zici? Eu nu. Nu se va schimba niciodata atata timp cat va fi populata de atatea creaturi tampite.

Anonim spunea...

parerea mea? nu va tine campania asta. nu poti face o astfel de campanie care se bazeaza pe niste interviuri, din moment ce exista in Romania rockeri care au o gandire mai bolnava decat ultimul manelist.
Un om normal poate vedea aceste interviuri si poate spune : hei, copiii astia si-au luat-o pe pielea lor, uite cum sunt astia din zona mea.
Singura baza solida pe care o au ei este interviul despre moartea lui Sophie. Nu am avut "placerea" sa vad gotici cu o mentalitate de rahat. Sunt de parere ca ar trebui sa prezinte cazuri mai serioase decat simple verbal abuse. Comunitatea gotica in Romania ..se pot spune despre ea 2 lucruri. fie este restransa, fie nu exista. De-asta consider ca oamenii astia nu vor aduce o schimbare.



http://www.youtube.com/watch?v=XT_-f_hL_eY&feature=related

Bogdan spunea...

@Diana: Da! Chiar cred ce spun, si nu doar cred asta, ci vad cu ochii mei ca deja lucrurile merg mai bine. Crede-ma, stiu ce spun

@Antigona: Acei rockeri despre care spui tu ca au o gandire foarte bolnava, cred ca sunt defap exceptiile care ies in evidenta. Asta e problema, ca se judeca din acest punct de vedere. Se judeca generalizand dupa cei care ies in evidenta.
Sa stii ca in Romania nu au fost doar siple verbal abuse. Dupa cum am descris, pe scurt, in blog au fost si altele mai grave. Am hotarat sa nu intru in detalii pt a nu se supara cei despre care vorbesc....
Eu nu ma refeream strict la comunitatea goth din Romania, ci la cei care sunt discriminati dupa muzica pe care o asculta si stilul vestimentar...

webster14 spunea...

romanu sufera de un caz grav de lipsa de respect: nu respecta religia, gusturile, ideile sau modul de gandire al altuia, daca difera de al lui....asa e invatat acasa si la scoala.....nu este democratie ci legea majoritatii, majoritate care e dusa cu pluta

Andrei spunea...

interesant.chiar nu am auzit de chestia asta.eu o stiu foarte bine pe pielea mea cum e.din pacate au ramas semne nu doar in amintiri urate, ci chiar vizibile.eu INCA SPER ca o sa fie mai bine.de si o parte de inima nu vrea sa ma lase sa cred si sa simt asta.si nu conteaza daca e chestia gothica sau stiu eu care.importanta e sa ne gandeim "NOI" in general.

Mirabela spunea...

Doamna prof. de psihologie mi-a spus ca muzica e limba pe care se inteleg toti oamenii si am intrebat-o daca nu cumva ar trebui sa.Ca raspuns am primit o privire care spunea "vei intelege tu ".N-am inteles nici in prezent.In fine ...cazul prezentat si de tine e un alt exemplu care da de gandit...(sau nu) .
Poti fi manelist,rocker,punker,minimalist si toaaaaate aceste clasificari ..mintea bolnava o poti avea oricum,excluzand orice alt exemplu.
Da ,ai dreptate au inceput sa fie mai multe concerte,iar eu una ma bucur ca am inceput sa cunosc mai multi oameni decat persoane ,in Romania.Si pana la urma daca noi afirmam ca "nu se va schimba niciodata" si noi ca popor ne autodefinim "creaturi tampite" ...ce mai e de spus?